Thema Sprookjes onderbouw

  • Thema Sprookjes onderbouw

Vanochtend kwamen de kinderen van groep 1 t/m 4 in pyjama naar school, want zij verwachtten de Rattenvanger van Hamelen. Ze hadden tijdens het luisteren naar dit sprookje gehoord dat de rattenvanger uit het stadje Hamelen niet betaald werd door de burgemeester voor het vangen van de ratten en daarom alle kinderen meenam naar de burgemeester, in ruil voor de goudstukken die hij tegoed had. Deze rattenvanger zou vanochtend op school komen om alle kinderen mee te nemen!

En ja hoor, rond 9 uur hoorden we de fluit van de rattenvanger en gingen we allemaal achter hem aan op weg naar de burgemeester. Na even roepen kwam de burgemeester naar buiten. Ze had er veel spijt van dat ze de rattenvanger niet betaald had en maakte het goed met een kist vol (lekkere) goudstukken én nog een leuk cadeautje voor alle kinderen! 
Ook dít sprookje liep dus gelukkig weer goed af.......

De groepen 1 t/m 4 werken de komende tijd nog over het thema 'Sprookjes'. Hiervoor is extra spelmateriaal en verkleedkleding/ attributen (voorzien van naam) passend bij dit thema nog van harte welkom. Sprookjesboeken hebben we intussen voldoende. 

 

Terug naar het overzicht

De beste wensen voor 2021

De beste wensen voor 2021

Met hopelijk heel veel fijne, onbezorgde schooldagen!

Sinterklaas goes online!!

Sinterklaas goes online!!

Een digitaal bezoek

Surprise tentoonstelling

Surprise tentoonstelling

Onze hal lijkt wel een expositieruimte!