Thema "Mensen van heel de wereld"

  • Thema

Hallo wereld!
Afgelopen maandag hebben we met de hele school het thema "Mensen van heel de wereld" geopend.
Bij aanvang van de opening kwamen ook twee nieuwe monsters ons bezoeken, het waren de groene monsters Sam en Sterk. Sam en Sterk vertelden dat zij samen erg goed zijn in overleggen en taken verdelen. Daardoor krijgen ze samen veel voor elkaar! 
Sam en Sterk kwamen precies op het juiste moment, want we stonden immers op het punt te gaan zien waar we samen, met de hele school, aan gaan werken! En dus bleven Sam en Sterk nog even.

Op het podium verschenen vervolgens een aantal kinderen en juffen, die ons iets konden vertellen over verschillende mensen op de wereld. Feline en Floor kwamen als Spaanse dames in flamencojurken, Jonne en Lotte vertelden ons iets over de feesten in China en er kwam een cowgirl (juf Olga) langs die ons vertelde over Amerika. Joël had mooie spullen meegebracht van Curacao waar hij veel over kon vertellen en Maria heeft ons de Arabische taal laten zien en horen. Juf Annelies showde ons kleding uit Maleisië en Marokko en vertelde waarom deze kleding gedragen wordt. Tenslotte waren de mensen uit Oceanië aan de beurt: juf Linda vertelde ons over de aboriginals, over de dieren in Australië en liet ons een didgeridoo en een boomerang zien. 
In het fotoalbum op de website vindt u hiervan een impressie. 

In de komende tijd gaan we samen werken over de verschillende culturen die op de wereld voorkomen. Alle groepen hebben een eigen bevolkingsgroep gekozen waarover zij gaan leren wat bij deze mensen hoort. Sam en Sterk gaan ons hier zeker bij helpen!

Uitnodiging:
In tegenstelling tot wat eerder gecommuniceerd is, sluiten we  vrijdag 15 februari het thema af met een cultuurmarkt, en dus niet op donderdag 14 februari (excuses voor het ongemak!) 
Op vrijdag 15 februari bent u tussen 11.00u en 12.15u van harte welkom om te komen kijken, horen en proeven wat wij allemaal geleerd hebben! De cultuurmarkt vindt grotendeels plaats in de hal. Wanneer u de cultuurmarkt komt bezoeken, mag u uw kind even uit de klas halen om samen op de markt te gaan kijken. 
Wij hopen op veel bezoekers! 

Terug naar het overzicht

De beste wensen voor 2021

De beste wensen voor 2021

Met hopelijk heel veel fijne, onbezorgde schooldagen!

Sinterklaas goes online!!

Sinterklaas goes online!!

Een digitaal bezoek

Surprise tentoonstelling

Surprise tentoonstelling

Onze hal lijkt wel een expositieruimte!