Werken over Sinterklaas

Eindelijk kunnen we dan helemaal los: Sinterklaas is in het land! In onze klas gaat het natuurlijk (bijna) nergens anders over. In de kring lezen we verhalen over Sint en Piet en zingen we Sinterklaasliedjes. In de de Sinterklaashoek (mét stoomboot!) zijn iedere dag andere Sinterklaasjes en Pietjes in de weer met inpakken, schrijven in het grote boek en de boot besturen.

In de bakkerij worden de lekkerste pepernoten en chocoladeletters van klei gemaakt en in de knutselhoek prachtige Sinterklazen van papier geknutseld. Aan de verteltafel worden hele verhalen over Sint en Piet nagespeeld en in de leeshoek, die is omgetoverd in het bed van Sint, alle Sinterklaasboeken uitgeplozen.

Als echte Pieten oefenen de kinderen ook met tellen (van pepernoten natuurlijk), rijmen en knappe kunsten maken in de speelzaal (mét zak op de rug!).

Jullie horen het al, we hebben het er erg druk mee en voorlopig echt geen tijd voor andere dingen ;-).In het fotoalbum "Werken over Sinterklaas" plaatsen we regelmatig foto's van de kinderen, aan het werk in de Sinterklaashoeken.

Terug naar overzicht