Opening schoolthema

Hallo wereld!
Gisteren hebben we met de hele school het thema "Mensen van heel de wereld" geopend.
Bij aanvang van de opening kwamen ook twee nieuwe monsters ons bezoeken, het waren de groene monsters Sam en Sterk! Sam en Sterk vertelden dat zij samen erg goed zijn in overleggen en taken verdelen. Daardoor krijgen ze samen veel voor elkaar! 
Sam en Sterk kwamen precies op het juiste moment, want we stonden immers op het punt te gaan zien waar we samen, met de hele school, aan gaan werken! En dus bleven Sam en Sterk nog even.

Op het podium verschenen vervolgens een aantal kinderen en juffen, die ons iets konden vertellen over verschillende mensen op de wereld. Feline en Floor kwamen als Spaanse dames in flamencojurken, Jonne en Lotte vertelden ons iets over de feesten in China en er kwam een cowgirl (juf Olga) langs die ons vertelde over Amerika. Joël had mooie spullen meegebracht van Curacao waar hij veel over kon vertellen en Maria heeft ons de Arabische taal laten zien en horen. Juf Annelies showde ons kleding uit Maleisië en Marokko en vertelde waarom deze kleding gedragen wordt. Tenslotte waren de mensen uit Oceanië aan de beurt: juf Linda vertelde ons over de aboriginals, over de dieren in Australië en liet ons een didgeridoo en een boomerang zien. 

In de komende tijd gaan we samen werken over de verschillende culturen die op de wereld voorkomen. Alle groepen hebben een eigen bevolkingsgroep gekozen waarover zij gaan leren wat bij deze mensen hoort. Sam en Sterk gaan ons hier zeker bij helpen!

Op vrijdag 15 februari sluiten we het thema af met een cultuurmarkt.  U bent dan tussen 11.00u en 12.15u van harte welkom om te komen kijken, horen en proeven wat wij allemaal geleerd hebben! Tot dan!

Terug naar overzicht
Groep 1/2a

Eiersalade maken

We werken over Pasen en daarbij horen natuurlijk ...

Groep 1/2a

En het is weer tijd voor ...

POLONAISE!! Het laatste kwartier van vandaag draaiden we ...

Meerdere groepen

Werken aan het thema

Vanmiddag hebben wij voor de tweede keer met alle kinderen ...

Groep 1/2a

Sinterklaashuis

Op vrijdag 23 november hebben we een bezoekje gebracht aan ...

Meerdere groepen

Sinterklaas

Op dinsdag 20 november hebben we met alle kinderen in de ...

Groep 1/2a

Bezoek Natuurtuin 't Loo

Vorige week hebben we met onze groep een bezoekje gebracht ...

Meerdere groepen

Thema Kikker

Vorige week hebben we met de kleuters het thema ...

Groep 1/2a

Goed van start!

De kop is er weer af en in de groepen 1-2 is in de eerste ...

Meerdere groepen

Bezoek van Ikke!

Afgelopen maandag hebben we met alle kinderen het ...